Brainpower

Brainpower

Tijdens deze KEK-dag krijgen leerlingen een goed beeld wat een vast mindset (fixed) en wat een groei mindset (growth) is. Ze gaan zelf beleven op een speelse manier hoe ze faalvaardig kunnen worden. Aan de hand van een paar thema’s gaan de leerlingen zichzelf uitdagen om uit hun eigen comfortzone te stappen.

Groepen: 5, 6, 7, 8

Dagindeling: Hele dag

Thema's: Burgerschap, Gezondheid

Benodigdheden: Digibord - Gymzaal/Speelzaal

Kosten: €425

Programma overzicht

In onderstaand schema vindt u een globale planning van de dag.

Ochtend

  • Filmpje en uitleg hersenwerking
  • Gesprek aan de hand van stellingen over fixed en growth mindset
  • Oefeningen uit thema’s van training Moed om te Falen (aandacht, loslaten, toelaten, aangaan)

Middag

  • Gedachte-kracht: aan de hand van een werkboek gaan leerlingen ervaren wat de kracht van je eigen gedachten zijn, maar ook wat je eigen invloed om je gedachten zijn
  • Hoe kun je jezelf positief programmeren? Hoe komt het dat je meer doelen bereikt wanneer je positief ingesteld bent?
  • Oefeningen uit thema’s van training Moed om te Falen (onbevangenheid, flexibiliteit en gelijkwaardigheid)

Over de KeK-er

alina-patiwael_1626874607.jpg

Alina

Mijn naam is Alina Patiwael. Samen met mijn man en 2 dochters woon ik in het prachtige Gouda in Zuid-Holland. Ik werk momenteel op een basisschool in Bodegraven maar heb vele jaren ervaring in het basisonderwijs in Gouda en Bodegraven. Mijn kwaliteiten liggen in de creatieve vakken zoals muziek, drama, poëzie en creatief denken. In 2018 heb ik succesvol een cursus afgerond getiteld “Moed om te falen”. Ik merk als leerkracht dat veel kinderen zich verstoppen als je ze vraagt naar hun talenten, hun kracht. Met deze Kek-dag laat ik kinderen ervaren hoe mooi de kinderen zijn als ze uitgaan van hun eigen talenten en op welke manier mindset bepaalt hoe je doet wat je doet. De leerlingen zullen veel plezier beleven tijdens de oefeningen en inzicht krijgen welk 1e stapje uit hun comfortzone zij zelf kunnen zetten, op weg naar groei! Op dit moment volg ik de cursus tot talentbouwer waarbij ik steeds beter kan opmerken wat de talenten zijn van de kinderen in mijn groep en mijn collega’s. Uiteraard vergeet ik mijn eigen talenten niet en laat door middel van talentgesprekken en oefeningen kinderen ervaren wat hun talenten zijn en hoe blij je kan zijn als je je talenten beoefent en hoe moeiteloos en in flow je leven dan kan zijn!

Meer informatie

Beoordelingen

Directeur
Komt op tijd, is betrokken en serieus. De kinderen hebben een hele fijne dag gehad!