Creatief denken

Creatief denken

Op deze dag leren de kinderen over het belang van creatief denken en dat leren leuk is! Via verschillende opdrachten, activiteiten en challenges worden de kinderen uitgedaagd om creatieve oplossingen te bedenken. Ook leren de kinderen wat leren nou precies inhoudt en wat mindset is.

Groepen: 5, 6, 7, 8

Dagindeling: Hele of halve dag

Thema: Ontwerpen

Benodigdheden: Digibord - Printer

Kosten: €450

Programma overzicht

In de ochtend wordt er via spelvorm kennisgemaakt met de klas. Na de introductie van de leerkracht en de dag wordt de dag gestart met een creativiteitstest. In het vervolg van de ochtend gaan de kinderen aan de slag met het ontwerpen van een eigen machine. Na de kleine pauze leren de kinderen dat observeren nog niet zo makkelijk is en ze voor deze oefening een juiste mindset moeten hebben. Zo doen ze ervaring op met het uitdagen van zichzelf en het niet opgeven. Na deze oefening gaan we gelijk door met leren associëren. Wat is dat nou en waarom is het belangrijk? De bijbehorende oefeningen zijn in spel- en dramavormen. In de middag gaan de kinderen aan de slag met het maken van een zelfportret. Het doel van deze opdracht is om fouten te durven maken en waarom het durven maken van fouten zo belangrijk is. De laatste activiteit van de dag is de Marsmallow challenge. Hierbij moeten de kinderen al hun creatieve vaardigheden toepassen en een uitdaging aangaan.

Ochtend

  • Kennismaken en creativiteitstest
  • Eigen machine ontwerpen
  • Leren observeren
  • Leren associeren

Middag

  • Zelfportret
  • Marsmallow challenge

Over de KeK-er

Ronald

Ronald

Mijn naam is Ronald Wilk; meester van groep 7/8, onderwijsvernieuwer en kek-er. Vorig jaar heb ik met veel plezier verschillende kek- dagen mogen verzorgen. Mijn kwaliteiten liggen in creatieve vakken zoals muziek, drama, creatief denken, persoons- en groepsontwikkeling. Samen met mijn goede vriend Pieter hebben wij het programma meesters van de toekomst ontwikkeld en geven wij allemaal volgens onze visie op het onderwijs. We zijn trots op ons werk en we hopen jullie snel te ontmoeten!

Meer informatie