Doe het!

Doe het!

Doe het! interactieve lesdag voor de hele klas! Samen actief aan de slag met focus, omgaan met teleurstellingen, doorzettingsvermogen, weerbaarheid, fouten maken mag en je zelfvertrouwen vergroten.

Groepen: 3, 4, 5, 6, 7, 8

Dagindeling: Hele of halve dag

Thema's: Sport & Spel, Gezondheid, Gelukslessen

Benodigdheden: Digibord - Tekenmaterialen - Optioneel: Speelzaal/gymzaal

Kosten: €450

Programma overzicht

Interactieve lesdag voor de hele klas om het beste uit jezelf te halen! Doelen: - Grenzen aangeven leren - Doorzettingsvermogen vergroten - Weerbaarheid vergroten - Leren dat fouten maken je verder brengt - Zelfvertrouwen vergroten - Samenwerken verbeteren

Ochtend

  • Presentatie
  • Emoticons maken
  • Hoe ga jij om met teleurstellingen?

Middag

  • Optioneel in de speelzaal/gymzaal: weerbaarheidsoefeningen, fouten maken mag oefeningen
  • Indien geen speelzaal; buitenactiviteit over weerbaarheid en fouten maken mag
  • Moodboard van je superheld maken

Kerndoel 34

De leerlingen leren zorg te dragen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van henzelf en anderen.

Kerndoel 57

De leerlingen leren op een verantwoorde manier deelnemen aan de omringende bewegingscultuur en leren de hoofdbeginselen van de belangrijkste bewegings- en spelvormen ervaren en uitvoeren.

Kerndoel 58

De leerlingen leren samen met anderen op een respectvolle manier aan bewegingsactiviteiten deelnemen, afspraken maken over het reguleren daarvan, de eigen bewegingsmogelijkheden inschatten en daarmee bij activiteiten rekening houden.

Over de KeK-er

ilse_1646057727.jpg

Ilse

Hoi, ik ben Ilse van de Burgwal. Ik ben 38 jaar en woon met Hans en onze hond Tjibbe in Woudenberg. Na de nodige tegenslag (2 ernstige ongelukken op 11 en 19-jarige leeftijd) weet ik als oud-wereldkampioen rolstoelbadminton, meervoudig Europees- en Nederlands kampioen, als geen ander wat je nodig hebt om de beste versie van jezelf te worden. Inmiddels ben ik (naast mijn eigen coaching- en trainingspraktijk) bondscoach van het NL para-badminton team. In 2021 heb ik geschiedenis geschreven door een speelster te begeleiden, trainen en coachen voor en tijdens de allereerste Paralympische Spelen van het para-badminton. Ik word blij als ik anderen kan inspireren de beste versie van jezelf te worden en de leider te zijn van je eigen leven. Thema’s die daarbij horen zijn; omgaan met tegenslagen, weerbaarheid, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen, fouten mogen maken, angst etc. Ik ben hier dagelijks mee bezig in mijn eigen praktijk in de 1-o-1 coaching en trainingen, op Papendal als bondscoach haal ik het beste uit de spelers en geef ik ze mee dat ze zelf regie hebben over de dingen die zij willen bereiken. Daarnaast geef ik veel presentaties op basisscholen (en daar word ik echt heel blij van) over deze thema’s. Dit heb ik nu omgebogen naar diverse trainingen voor basisschoolgroepen, daarnaast is maatwerk ook altijd bespreekbaar. Het lijkt mij tof om mijn kennis over te brengen op een dag dat een juf of meester niet kan. Interactief; klein beetje theorie, vooral veel doen en in gesprek met elkaar zijn en zelfs de speelzaal/gymzaal kan erin betrokken worden. Ik kijk er naar uit om kinderen te inspireren! Het wordt een lesdag waar kinderen de rest van hun leven iets aan hebben. P.S. Het is voor mij geen probleem als de school niet rolstoeltoegankelijk is. Waar een wil is, is een weg en dus red ik mij altijd :-)

Meer informatie

Beoordelingen

Directeur
Een leuke vrouw, die op tijd aanwezig is, gezellig bij het team komt zitten, een zinvolle dag verzorgt en aan het einde zelfs nog even een terugkoppeling geeft.