Gelukkig leven kun je leren

Gelukkig leven kun je leren

De wetenschap heeft ondertussen al een aardig beeld van wat mensen gelukkig maakt en wat niet. Aan de hand van interactieve oefeningen, open gesprekken, inspirerende verhalen, beeldmateriaal en liedjes wordt de kinderen op speelse wijze geleerd wat ze kunnen doen om een gelukkig leven te leiden.

Er is zijn studies die suggereren dat gelukkige mensen productiever en creatiever zijn. De laatste tijd wordt er in het bedrijfsleven heel veel aandacht besteed aan werkgeluk.
Zou het niet geweldig zijn als kinderen dit soort inzichten ook al mee zouden krijgen?

Groepen: 5, 6, 7, 8

Dagindeling: Hele dag/halve dag

Thema: Gelukslessen

Benodigdheden: Grote vellen papier

Kosten: €450

Programma overzicht

Tijdens het lesprogramma maken de leerlingen contact met elkaar, hebben ze plezier, ontdekken ze de verschillende elementen die bijdragen aan een gelukkig leven en leren ze dat ze tevreden met zichzelf mogen zijn.

Ochtend

  • Introductie: Je bent niet alleen
  • Geluk: Wat is geluk?
  • Dankbaarheid: Verhaal
  • Zelfvertrouwen: Lied ‘Ik mag er zijn’.
  • Betekenis: Video
  • Droom: Tekenen
  • Nieuwe dingen proberen: Zingen

Middag

  • Positiviteit: Mindmap
  • Geven: Complimenten geven
  • Afsluiting: Wat neem je mee naar huis?

Kerndoel 34

De leerlingen leren zorg te dragen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van henzelf en anderen.

Over de KeK-er

geert-jan_1650964031.jpg

Geert Jan

Sinds 2019 geeft Geert Jan met veel plezier de Kek-les Gelukkig leven kun je leren. Een aantal jaren is Geert Jan al bezig met het thema geluk. Na meerdere cursussen en retraites te hebben gevolgd kan je wel zeggen dat Geert Jan een gelukkig mens is! Hij is ook onderwijsassistent! Naast het thema geluk is hij ook erg geïnteresseerd in klanken en muziek en mediteert regelmatig! Ook reist hij graag de hele wereld over! In de zomervakantie helpt hij mee om het familie festival Healing Garden te organiseren.

Meer informatie

Beoordelingen

Dagmar - docent groep 6
Allereerst vonden de kinderen het erg leuk, ze werden er echt blij van. Dus: Doel bereikt! Je presenteert je vrolijk, open en eerlijk. Dat heeft een goed effect op de kinderen. Verder vond ik het zelf ook een leuke en blije ochtend!
Kevin - leerling
Mijn cijfer voor geluk is 900000
Annemiek - leerkracht groep 5/6
De KeK-dag sluit goed aan op de belevingswereld van de kinderen. Je prikkelt ze om verder te denken door veel te vragen. Daarbij geef je ze veel ruimte voor eigen invulling. De KeK-dag is verdeeld in aantrekkelijke stukken tijd. Hierdoor blijven de leerlingen actief en betrokken. Ga zo door. Het was geweldig!
Directeur
Geert-Jan: Flexibel, positieve en collegiale opstelling