Portret tekenen en Abstracte Kunst

Portret tekenen en Abstracte Kunst

Kinderen leren de basis verhoudingen van een gezicht en krijgen de kans om een zelfportret te tekenen van zichzelf. Daarnaast zullen we kort abstracte kunst bespreken en dat ook uitproberen zodat ze meer realistisch naast abstract kunnen ervaren.

Groepen: 3, 4, 5, 6

Dagindeling: Hele of halve dag

Thema: Kunst

Benodigdheden: Papier - Potloden

Kosten: €440

Programma overzicht

Kinderen de kennis laten maken met twee verschillende soorten aanpakken als kleine kunstenaars: een realistisch zelf-portret en abstracte kunst. Hierbij zullen ze leren dat dingen zoals gezichtsverhoudingen van zichzelf toch anders zijn dan verwacht; ze beginnen in te zien dat tekenen iets is wat je kunt leren door te observeren en te oefenen. Plus dat kunst maken ook veel mogelijke vrijheid heeft voor expressie zoals bij abstracte kunst.

Ochtend

  • Discussie over creativiteit en kunst maken (we kunnen dat allemaal leren door te doen en oefenen)
  • Film kijken over verhoudingen van een portret
  • Schetsen

Middag

  • Abstracte kunst bespreken en vergelijken met een realistische zelf-portret
  • Film kijken van abstracte kunst
  • Individueel abstracte kunst maken op achtergrond van zelf-portret
  • Als groep kunst maken met wat we hebben geëxperimenteerd die dag

Kerndoel 54

De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

Over de KeK-er

tess_1663670550.jpg

Tess

Hi! Ik ben Tess (31), kunstenaar, personal trainer en schrijver. Na mijn psychologie studie heb ik ervaring opgedaan als begeleider voor jongeren, invaldocent op basisscholen en in de kinderopvang, en daardoor ben ik altijd bezig met kinderen en jongeren stimuleren zelf-vertrouwen te ontwikkelen, hun creativiteit ontdekken+opbouwen en open te staan voor verschillende vormen van expressie als onderdeel van communicatie. Emoties kunnen herkennen, uiten en reguleren is een belangrijk onderdeel van zelf-kennis en creativiteit verder ontwikkelen. Graag gebruik ik kunstachtige vormen en bewegen om dit stukje te ondersteunen en helpen mee te geven. Hopelijk tot snel!

Meer informatie