Ridderkunde

Ridderkunde

De klas waant zich voor één dag in het leven van een jonkvrouw of ridder. De leerlingen leren niet alleen over de achtergrond van de Middeleeuwen, maar beleven ze ook echt. Daardoor ontstaat een ervaring die ze bij blijft.

Groepen: 4, 5, 6, 7, 8

Dagindeling: Hele dag

Thema's: Kunst, Zaakvakken

Benodigdheden: Gymzaal/speelzaal of Buitenspeelplaats

Kosten: €425

Programma overzicht

In onderstaand schema vindt u een globale planning van de dag.

Ochtend

  • Welkom jonkvrouw en ridder
  • De Middeleeuwen
  • Uitleg over de wapenuitrusting van ridders
  • Maak je eigen amulet, schild, kroon of zwaard

Middag

  • Schildknapentraining en Kiddybattle
  • De quiz!

Kerndoel 52

De leerlingen leren over kenmerkende aspecten van de volgende tijdvakken: jagers en boeren; Grieken en Romeinen; monniken en ridders; steden en staten; ontdekkers en hervormers; regenten en vorsten; pruiken en revoluties; burgers en stoommachines; wereldoorlogen en holocaust; televisie en computer.

Over de KeK-er

paskal_1641377451.png

Paskal

Toen ik 21 was studeerde ik voor sportleraar. Niet dat ik gymleraar wilde worden, maar ik wist wel dat ik bewegen heel erg tof vond en daar iets mee wilde doen. Ik kwam in het Land van Ooit terecht waar ik werkte met kinderen in een soort van sprookjesachtige Middeleeuwen. Wat was dat een geweldige tijd. Om nog meer kinderen kennis te laten maken met de Middeleeuwen heb ik het lesprogramma Ridderkunde ontwikkeld. Dit programma kan ingezet worden bij vervanging van de (vaste) leerkracht bij ziekte of verlof, of als aanvulling op de lessen wereldoriëntatie.

Meer informatie

Beoordelingen

Directeur
Geweldig, ik wil hem nog wel een keer. Kinderen en ouders waren enthousiast. Kinderen hebben een onvergetelijke dag gehad!
Directeur
Het boogschieten en zwaardvechten was een groot succes. Zeer positieve dag was het, een groot succes!