Super Sterk

Super Sterk

Het doel van deze Kek – ochtend is kinderen spelenderwijs kennismaken met voeding en wat dit met je lijf doet. Door zicht ga je in kleine stapjes anders naar voeding kijken en daardoor bewuster eten. Met een vertelkastje en twee handpoppen wordt er een interactief verhaal verteld. Het gaat over twee kinderen die superheld willen worden. Wie wil dat nou niet? Aan de kinderen wordt veel gevraagd om mee te denken en bewegen. Hoe word je net zo sterk als een superheld?

Groepen: 1, 2, 3, 4

Dagindeling: halve dag

Thema's: Gezondheid, Sport & Spel, Rekenen

Benodigdheden: Papier, wit A3, rood en groen cirkel papier- lijm - schaar- als het kan een 1/2 uur gebruik van de speelzaal.

Programma overzicht

Het doel van deze Kek - ochtend is kinderen spelenderwijs kennismaken met voeding en wat dit met je lijf doet. Door zicht ga je in kleine stapjes anders naar voeding kijken en daardoor bewuster eten. Met een vertelkastje en twee handpoppen wordt er een interactief verhaal verteld. Het gaat over twee kinderen die superheld willen worden. Wie wil dat nou niet? Aan de kinderen wordt veel gevraagd om mee te denken en bewegen. Hoe word je net zo sterk als een superheld?

Ochtend

• Interactief verhaal met handpoppen.
• Dapperheidsproef: blind voelen/ruiken/proeven.
• De schijf van vijf: wat hoort er wel of niet, waarom?
• Vetjes gevecht: beweegspel.
• Vitaminekrachten. Vitamines zijn net soldaatjes, ze hebben allemaal hun eigen kracht samen versterken ze elkaar.
• Slimme weetjes: vragenquiz met de handpoppen.
• Collage knutselen, wat moet je wel/niet eten om super sterk te worden.

Middag

Over de KeK-er

Upload hier een Foto: foto-sabine

Sabine

Mijn naam is Sabine, al 23 jaar werk ik met kinderen. Van de kinderopvang tot aan het speciaal onderwijs. Ik geef voedingseducatie op scholen, BSO, peutergroepen, naschoolse en buurt activiteiten. Om zoveel mogelijk scholen en kinderen te bereiken bied ik deze voedingseducatie ook als KeK programma aan. Mijn missie is om een gezonde toekomst voor ieder kind mogelijk te maken. Dit wil ik bereiken door gezonde voeding toegankelijk, aantrekkelijk en stoer te maken. Het doel van deze KeK ochtend is om kinderen spelenderwijs inzicht te geven in wat voeding in je lijf doet. Door inzicht ga je in kleine stapjes anders naar voeding kijken en daardoor bewuster eten.

Meer informatie