Taal niet normaal!
Taal niet normaal!
Hoe maak je leerlingen enthousiast voor taal? Door aan te sluiten bij hun visuele belevingswereld, want 90% van de informatie die we verwerken met ons brein komt visueel binnen! Met infographics is het mogelijk om talige informatie en gegevens simpel om te zetten naar beelden. Van taal naar beeld. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden!
Groepen: 6, 7, 8
Dagindeling: Hele dag
Thema: Taal
Benodigdheden: Digibord - Laptop/Chromebook per leerling
Kosten: €495
Programma overzicht
Een interactief programma, waarin de leerlingen met behulp van praktische opdrachten en activiteiten ontdekken hoe ze talige informatie om kunnen zetten naar beeld. Aan het einde van de dag weten de leerlingen hoe zij informatie tot zich nemen en hoe informatie het beste blijft hangen in het brein. Ze kunnen informatie omzetten in beeld en hebben een infographic gemaakt over zichzelf. De opdrachten zijn oplossingsgericht, brengen inzicht en zijn praktisch (opbouw vanuit de gouden cirkel van Simon Sinek).
Ochtend
- Kennismaking
- Introductie van Taal niet normaal!
- Uitleg hoe je brein omgaat met visueel talige informatie
- Aan de slag met Taal niet normaal!
Middag
- Verder uitwerken van Taal niet normaal!
- Terugkoppelen opdracht
- Afsluiting
Kerndoel 01
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.
Kerndoel 02
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.
Kerndoel 04
De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen.
Kerndoel 09
De leerlingen krijgen plezier in het lezen en schrijven van voor hen bestemde verhalen, gedichten en informatieve teksten.
Over de KeK-er
Irma
Hoi! Mijn naam is Irma en ben een enthousiaste logopedist, docent Nederlands en Gwoon Leren Jeugdcoach. Op dit moment geef ik als docent Nederlands les aan mbo-studenten om ze voor te bereiden op het werkveld met behulp van beroepsgerichte taalopdrachten. Daarnaast ben ik de eigenaar van Gwoon Leren en begeleid ik kinderen vanaf 8 jaar die vastlopen in het leren. Met behulp van praktische tools, wil ik de kinderen (meer) grip geven op hun eigen leerproces, zodat ze met zelfvertrouwen dit proces aan kunnen gaan. Daarnaast heb ik meer dan tien jaar als logopedist bij de GGD in Tiel gewerkt. Door mijn brede kennis en ervaring in het onderwijs en de verschillende leeftijden, sluit ik makkelijk aan bij de belevingswereld en het niveau van de verschillende doelgroepen.
Meer informatie