Taekwon-Do/Weerbaarheid

Taekwon-Do/Weerbaarheid

Mijn specialisme ligt in het geven van Taekwon-Do/Weerbaarheid lessen, waarbij de focus ligt op: plezier, zelfvertrouwen, zelfbeheersing en daarnaast het ontwikkelen van kracht, uithoudingsvermogen en de motoriek.
Met name in de groepen 1 t/m 4 wordt veel in spelvorm geoefend.

Groepen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Dagindeling: Hele of halve dag, workshops mogelijk

Thema: Sport & Spel

Benodigdheden: Gym- of speelzaal

Kosten: €450

Programma overzicht

In onderstaand schema vindt u een globale planning van de dag.

Ochtend

  • Inleiding: mijzelf voorstellen, uitleggen wat we gaan doen en korte uitleg wat Taekwon-Do is en waar het vandaan komt
  • Introductie van twee belangrijke Koreaanse termen, die in Taekwon-Do worden gebruikt. Dit wordt in spelvorm geoefend
  • Meerdere spelvormen waarbij op speelse wijze, diverse aspecten van het Taekwon-Do en de motoriek de revue passeren.

Middag

  • Oefenen van basis technieken op de ‘noodles’ en kussentjes
  • Afronden en afsluitend woordje van mijzelf aan de groep
  • In de hogere klassen, zullen er meer specifieke Taekwon-Do technieken worden geoefend en minder in spelvorm worden gedaan

Kerndoel 57

De leerlingen leren op een verantwoorde manier deelnemen aan de omringende bewegingscultuur en leren de hoofdbeginselen van de belangrijkste bewegings- en spelvormen ervaren en uitvoeren.

Kerndoel 58

De leerlingen leren samen met anderen op een respectvolle manier aan bewegingsactiviteiten deelnemen, afspraken maken over het reguleren daarvan, de eigen bewegingsmogelijkheden inschatten en daarmee bij activiteiten rekening houden.

Over de KeK-er

jordie_1667382137.jpg

Jordie

Hallo, Mijn naam is Jordie Scholten, 39 jaar en al 32 jaar actief bezig met Taekwon-Do. Naast een actieve wedstrijd carrière, waaronder een aantal jaar in het Nederlands team, geef ik inmiddels al 20 jaar les aan diverse groepen, van beginnend tot gevorderd, van jong tot oud en ongeacht de achtergrond. Tijdens mijn lessen staan plezier, persoonlijke ontwikkeling en het ontwikkelen van sociale vaardigheden op de eerste plek. Naast het verzorgen van de lessen op de sportschool, geef ik lessen aan het basis- en middelbaaronderwijs. De lessen worden afgestemd op de groepen, waarbij de groepen 1 t/m 4 meer in spelvorm oefenen en de overige groepen meer specifieke Taekwon-Do oefeningen doen. Kort samengevat; Taekwon-Do is geschikt voor iedereen :) Groet, Jordie

Meer informatie