Ervaringen

Susan – 25 jaar

Tijdens mijn afstudeerfase op de pabo gaf IPPON een college over de arbeidsmarkt en de mogelijkheden als afstudeerder. In de media hoor je overal dat er veel werk is in het onderwijs, maar in de praktijk kon ik geen vacatures vinden voor een plek in de formatie. Vlak voordat ik mijn diploma haalde heb ik mij ingeschreven bij IPPON. Zij hebben met mij meegedacht en na een korte tijd invallen werd ik gevraagd voor een langere vervanging. Aan het eind van de lange vervanging werd mij een baan aangeboden binnen het schoolbestuur. Dankzij IPPON heb ik rond kunnen kijken en wist is welke schoolsoort en team bij mij past!

Jan – 43 jaar

De vrijheid die ik bij IPPON ervaar, vind ik zo prettig dat ik geen vaste baan wens. Bij IPPON kan ik dagelijks mijn beschikbaarheid wijzigen, en heb ik geen verplichtingen naar de collega’s op school. De dagen die ik beschikbaar ben om te werken worden door IPPON altijd ruim van tevoren ingepland. Ik weet waar ik aan toe ben en kan daardoor mijn werk echt met plezier uitvoeren!

Marian – 50 jaar

Zo’n 20 jaar heb ik gewerkt op de dorpsschool in de buurt. Ik heb daar een geweldige tijd gehad, maar merkte aan mezelf dat het begon te kriebelen om ook eens iets anders te zien. Andere onderwijssoorten, andere collega’s, andere lesmethoden. Na lang twijfelen heb ik de stap genomen en heb ik mijn baan opgezegd. Ik heb mezelf een jaar de tijd gegeven om rond te kijken in het brede netwerk van IPPON. Ik vond het geweldig! Mijn creativiteit en passie voor het onderwijs bloeiden weer helemaal op. Na een jaar wist ik welke schoolbesturen en scholen aansloten op mijn wensen en ben ik gericht gaan solliciteren. Dankzij de aanbevelingen van IPPON sta ik nu weer met veel plezier een heel schooljaar in mijn eigen klas!

Julia – 30 jaar

Dankzij het vacature-alert van IPPON wordt ik wekelijks op de hoogte gehouden van de openstaande lange vervangingen. Tot nu toe rol ik van de ene in de andere lange vervanging. Dat bevalt mij prima!

Iris – 22 jaar

Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd aan de pabo! Omdat ik nog niet weet of ik wil doorstuderen of wil gaan reizen heb ik mij aangemeld bij IPPON. Tijdens de kennismaking zijn de mogelijkheden besproken die IPPON mij kan bieden. Er ging een wereld voor mij open :). Momenteel werk ik regelmatig via IPPON. Ik leer ontzettend veel in korte tijd doordat ik zoveel verschillende scholen zie. Ik kan het iedereen aanraden om na je afstuderen eerst een tijdje rond te kijken voordat je een vaste baan aanneemt.