Acteren: Ontdekken van karakters

Acteren: Ontdekken van karakters

Tijdens deze KeK- dag gaan we op speelse wijze verhalen weergeven door middel van toneel. De kinderen gaan acteren, waarbij ze hun sociale vaardigheden in het verbeelden van emoties en het vertellen van verhalen gaan verbeelden. De workshop vindt in de klas plaats.

Groepen: 7, 8

Dagindeling: Hele dag

Thema's: Theater, Taal

Benodigdheden: Pen, papier, wisborden voor geven antwoorden tijdens de quiz, digibord. De workshop vindt plaats in de klas. Kostuums welkom

Kosten: €520

Programma overzicht

Kennismaken, opwarmen met muziek, acteer oefeningen, quiz, acteren en spelen van situaties op school, vrije opdracht: Verbeeld jouw favoriete acteur/ actrice.

Ochtend

• Interactieve kennismaking, opwarmen met muziek, acteer oefeningen
• Hints; Acteren door verbeelden personen en beroepen.
• Quiz over bekende acteurs
• Acteren en spelen van situaties op school

Middag

• Vrije opdracht; Ontwerp een korte toneelopvoering en beeld jouw favoriet acteurs/ actrices uit
• Evaluatie van de dag

Kerndoel 54

De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

Kerndoel 55

De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.

Over de KeK-er

simon_1641384894.jpg

Simon

Mijn naam is Simon. Als kind wilde ik al vroeg reizen en de wereld ontdekken. Mijn droom was om journalist te worden. Pas op mijn 23e maakte ik mijn eerste grote reis naar het buitenland. Dit was een zomerschool in Ierland, waar ik mensen vanuit allerlei verschillende landen ontmoette. Ik was meteen geïnspireerd, gefascineerd door de talen en diversiteit van mensen, die ik ontmoette. Ik vervolgde mijn avonturen in meer dan 25 landen. Ik woonde 3 ½ jaar in Afrika. Hoewel ik nooit journalist werd, werd mijn wens vervuld als internationaal hulpverlener, onderzoeker en opleider. Tot op de dag van vandaag leid ik moderatoren op om workshops en groepsgesprekken te begeleiden en leid regelmatig workshops, webinars en seminars. Tijdens mijn 42e jaar raakte ik gepassioneerd door film, hoe deze te maken en hoe verhalen van mensen te visualiseren. Vandaag de dag maak ik korte films (documentaire, drama en dans), leid mensen op in het maken van films en draag deze passie graag uit. Het mooiste is als mensen plezier hebben, onbevangen kunnen werken en creatief bezig kunnen zijn; ‘ Het losmaken van het innerlijke kind in onszelf’. De programma's 'Film jouw verhaal' en 'Mini-documentaire maken' bied ik ook aan voor docenten/schoolpersoneel.

Meer informatie