Afval KUNST

Afval KUNST

Plastic soep, weggooi maatschappij, zomaar wat woorden die te maken hebben met de veelheid aan afval die wij als mensen produceren. Maar misschien kunnen we er nog iets mee in de vorm van kunst?

Groepen: 5, 6, 7, 8

Dagindeling: Hele of halve dag

Thema's: Ontwerpen, Kunst

Benodigdheden: Digibord - Papier - Eventueel: - Per kind een leeg drankkarton - Afval als conservenblikken en/of lege shampooflessen

Kosten: €495

Programma overzicht

Vandaag leren de kinderen dat afval niet meteen weggegooid hoeft te worden, want je kunt er nog allemaal toffe dingen mee maken. Tegelijkertijd worden ze aan het denken gezet over de afval problematiek. Om de creativiteit bij de leerlingen te stimuleren mag er ook afval vanuit thuis meegenomen worden.

Ochtend

  • Wat is afval
  • Teken/schrijf een woordbeeld
  • Plasticsoep
  • Vouwen met een leeg drankkarton

Middag

  • Ontwerpen van een robot van afval
  • Maken van de robot
  • Eindproduct presenteren

Kerndoel 39

De leerlingen leren met zorg om te gaan met het milieu.

Kerndoel 54

De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

Over de KeK-er

yvonne_1660670289.jpg

Yvonne

Ik ben Yvonne, een gelukkige echtgenoot en vrolijke moeder van 2 kinderen. Al van kinds af aan ben ik creatief bezig, op school vond ik het soms moeilijk meekomen door mijn dyslexie. Inmiddels ken ik mijn kracht en is dat nou net waarom ik heel bewust kies voor het werken in het onderwijs via KEK. Ik wil kinderen die misschien niet altijd helemaal passen in het huidige schoolsysteem van veel taal, rekenen en toetsen, laten zien dat er nog veel meer is. In het KEK programma leer ik kinderen graag meer over de natuur en ontdekken we veel door creatief bezig te zijn, vaak met gebruik van natuurlijke materialen. Maar ook hergebruik en recycling zijn dingen die aan bod komen. Ik wil kinderen graag leren aandacht te hebben voor het creatieve proces in plaats van alleen de uitkomst. Met aandacht voor elkaar maken we er een leerzame creatieve dag van! Kinderen die enthousiast naar huis gaan met een zelfgemaakt object waar ze trots op zijn, dat is mijn doel, daar krijg ik energie van!

Meer informatie