Dans de wereld rond

Dans de wereld rond

Tijdens deze KeK- dag gaan we kennismaken met verschillende soorten dansstijlen in de wereld. Daarnaast zal de geschiedenis van dans worden uitgelegd door o.a. videomateriaal over bijvoorbeeld het ontstaan van het Russische ballet, tapdans, streetdance en nog veel meer. De leerlingen kunnen op een speelse wijze de “danser” in zichzelf naar boven brengen, waarbij ritmiek en mimiek tevoorschijn komt.

Groepen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Dagindeling: Hele dag

Thema's: Dans, Zaakvakken

Benodigdheden: Gymzaal/Speelzaal - Digibord

Kosten: €505

Programma overzicht

Start: kennismaken met de diverse dansstijlen en hun geschiedenis, de opbouw van het skelet en het ervaren van een dansles.

Ochtend

  • Stap 1: Geschiedenis van Dans
  • Stap 2: Dansles: rekken van de spieren (uitoefenen van spagaat, splits), danscombinaties aanleren
  • Stap 3:  Film: opbouw van het skelet + quiz

Middag

  • Stap 4: Uitleg soorten dans in de wereld
  • Stap 5: Dansles: docent leert choreografie aan de kinderen
  • Stap 6: Opvoering van eigen danscreatie + quiz over wat we geleerd hebben

Kerndoel 54

De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

Kerndoel 57

De leerlingen leren op een verantwoorde manier deelnemen aan de omringende bewegingscultuur en leren de hoofdbeginselen van de belangrijkste bewegings- en spelvormen ervaren en uitvoeren.

Kerndoel 58

De leerlingen leren samen met anderen op een respectvolle manier aan bewegingsactiviteiten deelnemen, afspraken maken over het reguleren daarvan, de eigen bewegingsmogelijkheden inschatten en daarmee bij activiteiten rekening houden.

Over de KeK-er

charlotte-de-clerq_1569311570.jpg

Charlotte

Ik ben als persoon heel erg bezig met het behouden van een gezonde levensstijl waardoor ik fysiek en mentaal sterk in mijn schoenen sta. Ik ben afgestudeerd als professionele uitvoerende danseres aan de hogeschool voor de kunsten, Codarts. Na mijn afstuderen heb ik een paar jaar gedanst bij het internationale dansgezelschap Introdans te Arnhem. Mijn danslessen stimuleren de motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind. De leerlingen gaan samenwerken in groepjes aan hun eigen dansjes waardoor hun creativiteit naar boven komt. Lesgeven was altijd al een passie van mij en ik ben dan ook dolblij dat ik dit nu als werk kan doen en mijn kennis over dans aan kinderen kan doorgeven tijdens deze KeK-dagen. Mijn doel is dan ook om de leerlingen te inspireren en hun visie te verbreden van de danswereld. Competenties: Creatief denken Energiek Samenwerken Luisteren Zelfontwikkeling Presenteren

Meer informatie

Beoordelingen

Directeur
De KEK-dag was in één woord: Perfect
Directeur
Prettige, enthousiaste leerkracht die deze dag aan de slag ging met het thema dans. We waren positief verrast.
Directeur
Zelfstandig en vriendelijk. Goed programma, denkt mee met de organisatie, goede betrokkenheid.
Directeur
Kinderen hebben genoten, grip op de groep, goede commentaren van de ouders
Directeur
Rustige uitstraling, enthousiast, duidelijk, geduldig, paste zich goed aan aan de doelgroep
Directeur
Kinderen vonden het dansen erg leuk. Ze is open en maakt prettig contact.