De Enige Echte Fantastische Verhalendag

De Enige Echte Fantastische Verhalendag

De wereld bestaat uit verhalen. Of het nou een Social media post is, een TV-show of een goed boek: de hele dag worden we omringt door vertelsels. Sterker nog: dit is hoe wij de wereld begrijpen, hoe we haar vormgeven. Maar hoe vertel je zelf eigenlijk een goed verhaal? Valt er eigenlijk een lijn te ontdekken in de beroemdste verhalen? En hoe kun jij jouw lievelingswoorden in één verhaal krijgen?
Door speelse schrijfoefeningen en vrolijke theateroefeningen duiken we samen in de wonderlijke wereld van verhalen. Aan het eind van de dag gaat ieder kind naar huis met een eigen fantastisch verhaal en een hernieuwde passie voor taal. Enneh… wees vooral niet verbaasd als uw zevenjarige thuiskomt met het schattigste sprookje en uw groep achter ineens kan uitleggen wat een protagonist is.

Groepen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Dagindeling: Hele dag en halve dag

Thema's: Taal, Kunst, Theater, (Digitale) Media

Benodigdheden: Stapel leeg papier en/of eigen notitieboekjes, pennen/potloden

Kosten: €520

Programma overzicht

De wereld bestaat uit verhalen. Of het nou een Social media post is, een TV-show of een goed boek: de hele dag worden we omringt door vertelsels. Sterker nog: dit is hoe wij de wereld begrijpen, hoe we haar vormgeven. Maar hoe vertel je zelf eigenlijk een goed verhaal? Valt er eigenlijk een lijn te ontdekken in de beroemdste verhalen? En hoe kun jij jouw lievelingswoorden in één verhaal krijgen? Door speelse schrijfoefeningen en vrolijke theateroefeningen duiken we samen in de wonderlijke wereld van verhalen. Aan het eind van de dag gaat ieder kind naar huis met een eigen fantastisch verhaal en een hernieuwde passie voor taal. Enneh... wees vooral niet verbaasd als uw zevenjarige thuiskomt met het schattigste sprookje en uw groep achter ineens kan uitleggen wat een protagonist is.

Ochtend

 • Voorstellen (van juf en elkaar) en uitleg (de elementen van een goed verhaal).
 • Speelse theateroefeningen om los te komen + reageren op een verhaal.
  Kleine pauze (afhankelijk van school)
 • Superheldentijd! De hoofdpersoon van je verhaal vormgeven.
 • Theateroefeningen + schrijfoefeningen: de eerste drie elementen (verder) vormgeven (hoofdpersoon, bijpersonages, omgeving)
  Grote pauze

Middag

 • Theateroefeningen + schrijfoefeningen: de laatste vier elementen vormgeven (vijand/obstakel, voorwerpen, hoogtepunt, plot)
 • Grappige schrijfoefening (doorgeefverhaal in groepjes en voorlezen)
 • Afhankelijk van hoe het gaat maar: Verhalen verder schrijven, voorlezen, naar huis gaan met verhaal.
 • gedag zeggen (afhankelijk van tijd school)

Over de KeK-er

Upload hier een Foto: Elise-Meester-met-boek-Waterval-klein-formaat

Elise

Hoi! Ik ben Elise Lente (32), een enthousiaste journaliste en schrijver. Ik heb jarenlang voor TV, uitgeverijen en andere media gewerkt en op het moment ben ik trotse eigenaar van een schrijfbureau. Als 'juf Elise' en 'mevrouw Meester' heb ik bovendien veel ervaring in het onderwijs: ik heb zowel op een middelbare school lesgegeven als op een basisschool. Lesgeven vind ik nog steeds één van de allermooiste dingen die er is maar vanaf nu in deze vorm: een te gekke KEK-dag. Ik vind het ontzettend gaaf dat ik hierbij twee van mijn grootste passies kan combineren: storytelling en de zorg voor kinderen. Ik geloof namelijk dat verhalen de wereld bepalen en wanneer je daar meer over leert, kan het je helpen de wereld beter te begrijpen. Neem dus vooral een kijkje bij mijn Fantastische Verhalendag Programma. Want geloof mij op mijn woord: dit wordt zo'n dag voor in de boeken!

Meer informatie