Freerunning

Freerunning

Tijdens het programma Freerunning zullen de leerlingen geïnspireerd worden door hun omgeving en zichzelf.
Ze leren de 5 basistechnieken van Freerunning van ervaringsdeskundige Bo Zuijderwijk ( TeamNL atleet Parkour/Freerunning & ALO afgestudeerd )
waarbij hun creativiteit aangesproken wordt.

Groepen: 3, 4, 5, 6, 7, 8

Dagindeling: hele en/of halve dag

Thema: Sport & Spel

Benodigdheden: Standaard gymlokaal met minimaal 4 banken, 2 kasten, 1 dikke mat, 4 dunne matjes

Kosten: €570

Programma overzicht

Tijdens het programma Freerunning zullen de leerlingen geïnspireerd worden door hun omgeving en zichzelf. Ze leren de 5 basistechnieken van Freerunning van ervaringsdeskundige Bo Zuijderwijk ( TeamNL atleet Parkour/Freerunning & ALO afgestudeerd ) waarbij hun creativiteit aangesproken wordt.

Ochtend

-Een warming-up in spelvorm waarbij direct op eigen niveau bewogen wordt.
-Aanbieden elementen freerunning ( springen, klimmen, zwaaien, vaults, flips&tricks)
-Inspiratie opdoen filmpjes / bespreking doorzettingsvermogen/ angsten overwinnen / passende doelen stellen

Middag

-Uitdagingen en spelvormen
-Eindshow of speed wedstrijdje

Kerndoel 57

De leerlingen leren op een verantwoorde manier deelnemen aan de omringende bewegingscultuur en leren de hoofdbeginselen van de belangrijkste bewegings- en spelvormen ervaren en uitvoeren.

Kerndoel 58

De leerlingen leren samen met anderen op een respectvolle manier aan bewegingsactiviteiten deelnemen, afspraken maken over het reguleren daarvan, de eigen bewegingsmogelijkheden inschatten en daarmee bij activiteiten rekening houden.

Over de KeK-er

Upload hier een Foto: Fise22_Fr-4

Bo

TeamNL lid Parkour/freerunning, zwarte band 2e Dan Taekwondo en afgestudeerd LO docent. Met mijn passie voor freerunning en spelletjes zorg ik er voor dat een spel nooit zomaar een spel is. Ik leer de kinderen over angsten, doorzettingsvermogen, doelen stellen en vooral heel veel FUN . Mijn doel tijdens een KeK dag is dat ieder kind op zijn/haar eigen niveau beweegt en heeft ervaren wat freerunning eigenlijk is.

Meer informatie