Kleurenleer en pixels schilderen

Kleurenleer en pixels schilderen

De leerlingen maken hun eigen kleurenschijf (Itten) vanuit de drie primaire kleuren naar secundaire en tertiaire kleuren. In combinatie met gebruik van zwart en wit maken zij een volledig palet.
Later op de dag gebruiken zijn dit kleurenpalet om een (abstract) schilderij te maken in pixels met als voorbeeld een bestaand schilderij (b.v. het meisje met de parel).

Dit programma is inzetbaar voor groep 7/8.

Groepen: 7, 8

Dagindeling: Hele of halve dag

Thema: Kunst

Benodigdheden: N.v.t.

Kosten: €470

Programma overzicht

In onderstaand schema vindt u een globale planning van de dag.

Ochtend

  • Dagopening
  • Uitleg kleurencirkel
  • Wat gebeurt er als je de primaire kleuren mengt
  • Kleurenpalet maken met tertiaire kleuren

Middag

  • Uitleg opdracht pixels schilderen
  • Leerlingen gaan aan de slag met pixels schilderen
  • Nabespreking
  • Dagsluiting

Kerndoel 54

De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

Kerndoel 55

De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.

Over de KeK-er

nick_1659954316.jpg

Nick

Ik ben Nick Cillessen, kunstschilder. Een van mijn passies is het beoefenen van kunst in de vorm van tekenen en schilderen wat ik al vanaf jonge leeftijd doe. Mijn andere passie is het lesgeven, het geven van trainingen en workshops. Als kunstschilder werk ik als zelfstandig ondernemer en heb mijn werk op vele beurzen, exposities en galerieën tentoon gesteld en verkocht. Ik werk ook in opdracht. Als autodidact heb ik mij in de schilderkunst ontwikkeld als realist. Zo ook in het dagelijks leven. Mijn ervaring in het lesgeven heb ik opgedaan binnen defensie. De laatste jaren van mijn carrière binnen defensie heb ik de pedagogische/ didactische opleidingen verzorgt binnen het Expertise Centrum Opleidingskunde Defensie (ECOD). Mijn drive is altijd geweest om te creëren en anderen te helpen in hun ontwikkeling en behalen van persoonlijke doelstellingen. Hoe mooi zou het zijn om kinderen te enthousiasmeren in de kunst en te helpen creëren door mijn twee passies samen te voegen.

Meer informatie