Muziek en Bewegen

Muziek en Bewegen

Sport & Muziek als rode draad door het leven. Sam is een energieke singer-songwriter die de afgelopen 10 jaar in de topsport heeft gewerkt in Engeland.

Groepen: 3, 4, 5, 6, 7, 8

Dagindeling: hele en halve dag

Thema's: Sport & Spel, Muziek

Benodigdheden: Stroom, Wifi, Digibord, Kopieerapparaat om kleurplaten te kopieren, Boomwhackers (optioneel)

Kosten: €495

Programma overzicht

Sport & Muziek als rode draad door het leven. Sam is een energieke singer-songwriter die de afgelopen 10 jaar in de topsport heeft gewerkt in Engeland.

Ochtend

– Introductie & Warming-up – we leren elkaar kennen en komen in beweging
– We ontdekken en bespreken de basis van muziek
– Dromen, Durven, Doen – We gaan aan de slag met een opdracht over onze dromen voor de toekomst
– We genieten en bespreken muziek – Waarom vinden we sommige muziek mooi? Waarom worden we vrolijk van bepaalde liedjes? Waar herken je een liedje aan?

Middag

– Muziek & Sport – We gebruiken muziek om op te bewegen
– Reflectie Dromen, Durven, Doen – We bespreken onze dromen met elkaar
– Muziek om te maken – We maken samen muziek, want iederen is muzikaal
– Evaluatie en opruimen

Kerndoel 54

De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

Kerndoel 55

De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.

Kerndoel 58

De leerlingen leren samen met anderen op een respectvolle manier aan bewegingsactiviteiten deelnemen, afspraken maken over het reguleren daarvan, de eigen bewegingsmogelijkheden inschatten en daarmee bij activiteiten rekening houden.

Over de KeK-er

Upload hier een Foto: Muziek-met-Sam-I

Sam

Sport en muziek lopen van jongs af aan als een rode draad door mijn leven. Ik heb de afgelopen 15 jaar in de topsport in Engeland en Nederland gewerkt om een bijdrage te leveren aan het inspireren en motiveren van mensen door de kracht van sport. Daarnaast ben ik ook singer-songwriter en laat ik sinds 2022 kinderen kennismaken met muziek. Met mijn energie en enthousiasme breng ik elk kind in beweging. Samen muziek maken is fantastisch en iets wat elk kind zou mogen ervaren. Want iedereen heeft muzikaliteit in zich, alleen zijn we dat soms vergeten, of durven we het er niet (meer) uit te laten komen. Ik hoop met mijn liedjes, workshops en voorstellingen een bijdrage te leveren om kinderen op de basisschool te laten proeven van de kracht en magie van muziek en bewegen, te inspireren en enthousiasmeren, en bovenal te laten genieten.

Meer informatie