Natuurlijk creatief

Natuurlijk creatief

Natuurlijk creatief, of creatief met de natuur, beide dus!

Groepen: 1, 2, 3, 4

Dagindeling: Hele of halve dag

Thema's: Kunst, Natuur

Benodigdheden: Digibord - Verf materiaal - Papier - Kopieermachine

Kosten: €495

Programma overzicht

Op deze KEK-dag neem ik de kinderen graag wat extra mee naar buiten en laat ze dingen zien in hun omgeving (schoolplein). eenmaal weer binnen verwerken we materialen in mooie werkstukken.

Ochtend

  • Meer over de natuur in de omgeving van de kinderen
  • Verzamelen van mooie producten uit de natuur (het schoolplein)
  • Eerste kunstopdracht

Middag

  • Spel element
  • Aan de slag met het gevonden natuurlijk materiaal

Kerndoel 41

De leerlingen leren over de bouw van planten, dieren en mensen en over de vorm en functie van hun onderdelen.

Kerndoel 54

De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

Over de KeK-er

yvonne_1660670289.jpg

Yvonne

Ik ben Yvonne, een gelukkige echtgenoot en vrolijke moeder van 2 kinderen. Al van kinds af aan ben ik creatief bezig, op school vond ik het soms moeilijk meekomen door mijn dyslexie. Inmiddels ken ik mijn kracht en is dat nou net waarom ik heel bewust kies voor het werken in het onderwijs via KEK. Ik wil kinderen die misschien niet altijd helemaal passen in het huidige schoolsysteem van veel taal, rekenen en toetsen, laten zien dat er nog veel meer is. In het KEK programma leer ik kinderen graag meer over de natuur en ontdekken we veel door creatief bezig te zijn, vaak met gebruik van natuurlijke materialen. Maar ook hergebruik en recycling zijn dingen die aan bod komen. Ik wil kinderen graag leren aandacht te hebben voor het creatieve proces in plaats van alleen de uitkomst. Met aandacht voor elkaar maken we er een leerzame creatieve dag van! Kinderen die enthousiast naar huis gaan met een zelfgemaakt object waar ze trots op zijn, dat is mijn doel, daar krijg ik energie van!

Meer informatie