Schaken

Schaken

Bovenbouw/plusklassen:
Deze dag worden de leerlingen uitgedaagd door het schaakspel. Na een korte uitleg van de basis zal wordt er grotendeels zelfstandig ontdekt wat het schaakspel kan bieden. Het individuele schaakniveau bepaalt de lesstof op maat.
Onderbouw:
Deze dag maken de leerlingen kennis met het schaakspel. Ze leren spelenderwijs de schaakstukken kennen en gebruiken. Met eenvoudige oefeningen en spelletjes kunnen ze direct op het schaakbord aan de slag.

Groepen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Dagindeling: Hele of halve dag

Benodigdheden: Digibord - Chromebooks - Wifi

Kosten: €500

Programma overzicht

Dit programma is geschikt voor onderbouw, bovenbouw en HB/plusklassen

Ochtend

  • Intro schaken
  • Uitleg van de loop van de schaakstukken
  • Leerspelletjes

Middag

  • Online schaakprogramma: Chessity
  • Schaken tegen elkaar

Kerndoel 01

De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 29

De leerlingen leren handig optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen.

Kerndoel 55

De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.

Over de KeK-er

schaakplezier_1661335277.png

Schaakplezier

Schaakplezier is een enthousiast bedrijf bestaande uit meerdere gediplomeerde schaaktrainers. Anton Bakels, eigenaar van Schaakplezier gelooft dat schaken goed is voor de algemene ontwikkeling en het erg leuk is om te leren. “Wij zijn gedreven om álle kinderen van Nederland enthousiast te maken voor dit mooie spel.” Waarom kies je schaken op school? Door het leren en spelen van schaken wordt de concentratie verbeterd, het zelfvertrouwen vergroot, leer je vooruit en creatief denken, keuzes maken en stimuleer je samenspel. Schaakplezier heeft uitgebreide leservaring op verschillende soorten onderwijs zoals basis, voortgezet, speciaal en naschoolse opvang. De trainers hebben oog voor het individu en geven les op maat

Meer informatie

Beoordelingen

Directeur
De leerlingen hebben een leuke, gevarieerde dag gehad en zijn uitgebreid aan de slag geweest met schaken!