Schapen en Sterren

Schapen en Sterren

Met een dag vol kleur en materiaal leren de kleuters over schapen, garen, weven en meer!

Groepen: 1, 2, 3, 4

Dagindeling: Hele of halve dag

Thema's: Natuur, Ontwerpen

Benodigdheden: Digibord - Tekenspullen - Lijm - Schaar - Papier

Kosten: €515

Programma overzicht

Waar komt wol vandaan en wat is weven eigenlijk? Hier gaan wel al spelenderwijs en met twee maak-opdrachten achterkomen.

Ochtend

  • Kennismaken met elkaar en het materiaal
  • Alles over schapen
  • Mijn Schaap, knutselopdracht

Middag

  • Verhaaltje over de ruimte
  • Sterren weven
  • Eindexpositie!

Kerndoel 54

De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

Over de KeK-er

jonne_1637664156.jpg

Jonne

Mijn naam is Jonne, een creatieve kameleon en ben afgestudeerd als Allround Creative. Tijdens mijn opleiding groeide mijn fascinatie voor textiel handwerk en haar geschiedenis en verbindende kracht. Vanuit deze interesse ben ik gemotiveerd om jonge generaties de schoonheid en kracht van handwerk mee te geven. Handwerk gaat namelijk iet alleen over het maken van een eindproduct, maar ook over het laten zien we jij bent als maker. Door middel van een introductie aan textiel handwerk, materiaal en technieken leren de kinderen een nieuwe manier om zich op een creatieve manier te uitten. Het is een medium dat iedereen kan leren en naar eigen hand kan zetten. Het is tegenwoordig geen noodzaak om te kunnen handwerken, maar het proces van maken is wel heel erg leuk!

Meer informatie