Schreeuw-selfie

Schreeuw-selfie

“Ik was met twee vrienden aan het wandelen, de zon ging onder en ik voelde een vlaag van melancholie. Plotseling veranderde de lucht dieprood. Ik stopte en leunde doodmoe tegen de reling van de brug. Terwijl de brandende lucht als een bebloed zwaard over het zwart/ blauwe fjord en de stad hing, liepen mijn vrienden door. Ik stond daar, bevend van angst en ik voelde een oneindige immense schreeuw van de natuur.” E. Munch.

De leerlingen werken aan het schilderij “De Schreeuw” van Edvard Munch.
Maar het gezicht van het orginele schilderij wordt vervangen door een schreeuwend gezicht van de leerlingen zelf. De rest van het werk schilderen ze er zelf omheen.
“Waarvoor sluit jij je oren?

Groepen: 7, 8

Dagindeling: halve of hele dag

Thema: Kunst

Benodigdheden: Materiaal wordt door de KEK'er verzorgt. KEK'er overlegt met de school over evt. extra benodigdheden.

Kosten: €470

Programma overzicht

"Ik was met twee vrienden aan het wandelen, de zon ging onder en ik voelde een vlaag van melancholie. Plotseling veranderde de lucht dieprood. Ik stopte en leunde doodmoe tegen de reling van de brug. Terwijl de brandende lucht als een bebloed zwaard over het zwart/ blauwe fjord en de stad hing, liepen mijn vrienden door. Ik stond daar, bevend van angst en ik voelde een oneindige immense schreeuw van de natuur." E. Munch. De leerlingen werken aan het schilderij "De Schreeuw" van Edvard Munch. Maar het gezicht van het orginele schilderij wordt vervangen door een schreeuwend gezicht van de leerlingen zelf. De rest van het werk schilderen ze er zelf omheen. "Waarvoor sluit jij je oren?

Ochtend

• Dagopening
• Uitleg dagprogramma en opdracht
• Wie was Edvard Munch en uitleg over het werk “De schreeuw”.
• Onderwijsleergesprek over: “Waarvoor sluit jij je oren?”
• Aan de slag

Middag

• Vervolg programma
• Nabespreking opdracht
• Dagsluiting
o Opruimen
o Evaluatie

Kerndoel 55

De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.

Kerndoel 56

De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.

Over de KeK-er

nick_1659954316.jpg

Nick

Ik ben Nick Cillessen, kunstschilder. Een van mijn passies is het beoefenen van kunst in de vorm van tekenen en schilderen wat ik al vanaf jonge leeftijd doe. Mijn andere passie is het lesgeven, het geven van trainingen en workshops. Als kunstschilder werk ik als zelfstandig ondernemer en heb mijn werk op vele beurzen, exposities en galerieën tentoon gesteld en verkocht. Ik werk ook in opdracht. Als autodidact heb ik mij in de schilderkunst ontwikkeld als realist. Zo ook in het dagelijks leven. Mijn ervaring in het lesgeven heb ik opgedaan binnen defensie. De laatste jaren van mijn carrière binnen defensie heb ik de pedagogische/ didactische opleidingen verzorgt binnen het Expertise Centrum Opleidingskunde Defensie (ECOD). Mijn drive is altijd geweest om te creëren en anderen te helpen in hun ontwikkeling en behalen van persoonlijke doelstellingen. Hoe mooi zou het zijn om kinderen te enthousiasmeren in de kunst en te helpen creëren door mijn twee passies samen te voegen.

Meer informatie