Taaldans® en Rekendans®

Taaldans® en Rekendans®

Kinderen gaan beweeglijk leren en dat is gelijk ook goed voor hun motorische ontwikkeling. Lijfelijk goed in balans zijn om daadwerkelijk lesstof op te kunnen nemen. Ze ervaren plezier met elkaar en krijgen daardoor ook zelfvertrouwen. De taaldans en rekendans is kindgericht, educatief, speels en creatief ingericht.

Groepen: 1, 2, 3

Dagindeling: Hele dag

Thema's: Dans, Rekenen, Taal

Benodigdheden: Gymzaal/Speelzaal

Kosten: €570

Programma overzicht

In onderstaand schema vindt u een globale planning van de dag.

Ochtend

  • Start van de dag
  • Taaldans® en rekendans®
  • Voorlezen & film bekijken ter voorbereiding op de dansworkshop
  • Dansworkshop

Middag

  • Verwerking van het thema (tekenen, knutselen alles m.b.t. het thema)
  • Herhaling taaldans® en rekendans®

Kerndoel 02

De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Kerndoel 03

De leerlingen leren informatie te beoordelen in discussies en in een gesprek dat informatief of opiniërend van karakter is en leren met argumenten te reageren.

Kerndoel 26

De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.

Over de KeK-er

joelle_1567934140.jpg

Joëlle

Mijn naam is Joëlle en ik ben moeder van 4 kinderen en ben woonachtig in Amersfoort. Van kleins af aan dans ik, ben ik danseres op diverse podia en heb ik 11 jaar geleden mijn keus gemaakt om in het onderwijs als dansdocente verder te gaan. Mijn aanvulling als psychomotorisch kindercoach sluit hier fantastisch bij aan. Ik zie het kind! Via KEK kan ik kinderen bereiken en hun waardevolle informatie meegeven. Immers is de motorische ontwikkeling de basis om te groeien. In mijn KEK programma creëer ik een pakkend programma op een speelse en educatieve manier.

Meer informatie

Beoordelingen

Directeur
Inspirerend, enthousiast en veel inhoud op een creatieve wijze!
Directeur
Enthousiast, duidelijke expertise van kleuters, leerlingen waren zeer betrokken en de ouders positief.
Directeur
Ze pakte de klas op een goede manier over en ging leuk met de kinderen om. Ze had de kinderen snel door.
Directeur
Positieve en zeer aansluitende en vrolijke invaller
Directeur
Directeur Vrolijke, enthousiaste dame! Ik heb enthousiaste verhalen terug gekregen van de kinderen. De kinderen hebben het leuk gehad.